C.D. RALLY Game

Wszystko o modelach spalinowych 1:8, przystosowanych do Rally Game

C.D. RALLY Game

Postprzez bartosz1992 » Wto Mar 02, 2010 7:55 am

Mam pytanie. Dlaczego te wszystkie zawody Rally Game, sa organizowane na wylacznie torach asfaltowych. Sama nazwa wskazuje ze powinno to byc rally...Wydaje mi sie ze przerabianie buggy (ktory przewaznie skacze i jezdzi po torach offroadowych) aby tylko jezdzic nim po asfalcie jest lekka przesada.

Ktos w wojewodztwie Łodzkim ma model przerobiony do Rally Game ? Czy cos sie ruszylo w tym temacie do przodu ?

Napisalem dlatego ze interesuje mnie ten teamt z takiego powodu ze bardzo lubie WRC i bardzo chetnie bym pomagal organizowac jakies zawody na szutrze, asfalcie itd i bardzo chetnie bym bral w nich udzial.

Ruszyla u Nas Łódzka Liga Rajdowa ale chłopaki dlugo nie uciągneli tego bo było ich tylko kilku i nie bylo sensu organizowania ''zawodow'' dla przykladowo 4 osob.
Moim zdaniem poprostu 1:10 jest troche za małe aby jezdzic po szutrach i roznych wybojach ale gdybysmy to zorganizowali dla 1:8 to wydaje mi sie ze by byla super zabawa i rywalizacja.

Tak samo bardzo był bym zainteresowany zawodami SC , ktore rowniez uwazam za fascynujace gdy ogladam je na YT .
Ostatnio edytowany przez bartosz1992, Czw Mar 04, 2010 9:32 am, edytowano w sumie 1 raz
bartosz1992
Moderator

Dołączenie: Pon Sty 21, 2008 6:50 am
Miejscowość: Lodz

Re: C.D. RALLY Game

Postprzez rcracerstt » Wto Mar 02, 2010 7:56 pm

sorki za ot
jest szansa że w tym sezonie ponownie ruszy RLŁ
potrzebujemy tylko chętnych osób do startów, pomoc deklarują koledzy z Warszawy,więc myśle że przy odrobinie chęci i pomocy jaka sa starty w rajdach uda nam się rozkręcić RLŁ na nowo i zrobić z tego fajny cykl zawodów
niebawem założe nowy temat a w nim dokładnie co i jak z nowymi zasadami RLŁ
pozdrawiam Tomasz Stefaniak
Schumacher Mi2 EC ( E 10 TC 540)
Protoform Nemesis
rcracerstt
Moderator

Dołączenie: Czw Lut 14, 2008 3:16 pm
Miejscowość: ŁÓDŹ

Postprzez bartosz1992 » Wto Mar 02, 2010 11:43 pm

Czy nie wolelibyscie wystartowac z modelami 1:8 ? Moze to glupie ale modele 1:10 onroad w trudniejszym terenie niz asfalt wygladaja jak podskakujace zabawki...moze to tylko moje wrazenie ale tak mi sie wydaje. Modele 1:8 maja juz proporcjonalnie wiekszy przeswit i wydaje mi sie ze latwiej im bedzie pokonywac szutrowe odcinki . Najwiekszym problemem jest koszt takich modelii dlatego moze chociaz cos w stylu Kyosho DRX ktore ma mniejsze wymiary niz np Inferno Gt lub Xray XB8rally ale wieksze niz 1:10 a cena o kilka stow jest mniejsza niz 1:8...
Naprzyklad ten filmik zrobil na mnie niesamowite wrazenie z modelem Kyosho DRX w roli głównej: http://www.youtube.com/watch?v=PC-d8PYJ ... r_embedded

Takie jest moje zdanie na ten temat. Mozliwe ze sie myle ale pisze to co uwazam, poniewaz chcialbym aby to moze w koncu ruszlo do przodu...

Pozdrawiam Bartosz
Ostatnio edytowany przez bartosz1992, Czw Mar 04, 2010 9:33 am, edytowano w sumie 1 raz
bartosz1992
Moderator

Postprzez rcracerstt » Śro Mar 03, 2010 6:53 am

heh dobrze przygotowana 10 daje rade i nie potrzeba jakiegoś kosmicznego modelu wystarczy nawet jakaś Strada czy coś podobnego
oczywiście cena modelu jest czynnikiem mającym wpływ na liczbę osób bo kupno najtańszego elektryka w zestawie rtr nie jest teraz dużym wydatkiem
na rajdy wybieraliśmy miejsca gdzie 10 nie miała problemów ,wystarczy odpowiednio przygotować zawieszenie
brak frekwencji wziął sie z przekonania że ja rajdy to katowanie podwozia itp
to też tylko moje zdanie poczekamy co napiszą inne zainteresowane osoby i wtedy coś pomyślimy
Protoform Nemesis
rcracerstt
Moderator

Postprzez bartosz1992 » Nie Mar 07, 2010 9:04 am

Widze ze jest brak zainteresowania tym tematem na forum...a szkoda bo wydaje mi sie ze bylaby to super sprawa! No ale coz na odpowiedz czekam juz z tydzien i nic sie nie ruszylo. Nie dziwie sie ze RLŁ upadło przy takiej frekwencji !
bartosz1992
Moderator

Postprzez treczka konrad » Nie Mar 07, 2010 5:07 pm

Niestety scigaliśmy się w 4 i po penwym czasie nam się to znudziło. Przyjezdzali do nas goście z wawy ale my potrzbujemy kogos z okolicy do pomocy. Szkoda ze jest tego taki koniec bo rajdy to na prawde fajna rzecz. Warto tez dodac ze mamamy profesjonalny tor rallycrosowy zrobiony w modelcarsie. Niestety jest on bezuzyteczny poniewąz nie ma z kim jexdzić
treczka konrad
Moderator

Dołączenie: Nie Lis 16, 2008 12:37 pm
Miejscowość: Łódź

Postprzez rcracerstt » Nie Mar 07, 2010 8:10 pm

Konrad nie przesądzajmy
jeżeli znajdą sie osby chętne do pomocy to ja postaram sie dołożyć 120% swoich sił aby to ruszyło w troszke zmienionej formie
mało odezwu na forum hmm niedługo coś pomyśle nad jakimś poważnym postem na rcauto i RLM oraz innych rajdowych forach mam nadzieje że to pomoże;)
Protoform Nemesis
rcracerstt
Moderator

Postprzez bartosz1992 » Pon Mar 08, 2010 8:56 am

Rowniez mam wielka nadzieje ze jakas promocja Naszego pomysly bedzie naprawde dobrym rozwiazaniem. Wydaje mi sie ze glownym problemem jest nieswiadomosc modelarzy, ze wogole cos takiego istnieje...
bartosz1992
Moderator

Postprzez rcracerstt » Pon Mar 08, 2010 3:10 pm

z brakiem świadomości 100% racji
są ludzie którzy myślą offroad lub torówka a rajdy to coś pośredniego i to jest najfajniejsze
Protoform Nemesis
rcracerstt
Moderator

Powróć do Rally Game 1:8

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość